حماس خواستار تشکیل کمیته حقیقت‌یاب بین‌المللی شد نبیه‌بری: حزب‌الله به آتش‌بس پایبند و با ارتش هماهنگ است واکنش اروپا به تعرفه‌های جدید آمریکا غریب‌آبادی: گزارش آژانس با هدف استفاده سیاسی بر برخی ادعا‌های بسته شده تمرکز دارد کشتاری جدید در مرکز توزیع غذا در جنوب غزه با ۳۰ شهید و ۱۲۰ زخمی انگلیس به دنبال خرید جنگنده‌های آمریکایی با قابلیت استفاده از تسلیحات اتمی تاکتیکی عراقچی به گروسی: ایران به هر تحرک نامناسب اروپا واکنش مقتضی نشان می‌دهد الجولانی: ما و اسرائیل دشمنان مشترک داریم / مهره کسی نیستم المیادین: تهران به اروپا درباره هرگونه تشدید تنش هشدار داده است همسر نتانیاهو: ترامپ و شوهرم قربانی «دولت‌های پنهان» هستند وزیر خارجه عربستان وارد دمشق شد ادعای برخی رسانه‌های غربی به نقل از آژانس: ایران تولید اورانیوم ۶۰ درصدی را تسریع کرده است «ناوگان آزادی» فردا به مقصد غزه حرکت می‌کند عراقچی: انرژی هسته‌ای حق مسلم مردم ایران است / سیاست خارجی نه شرقی و نه غربی به معنای نفی روابط با غرب و شرق نیست ترامپ: تعرفه فولاد به ۵۰ درصد افزایش می‌یابد

امیرعبداللهیان به بورل چه گفت؟

وزیر امور خارجه در گفت‌وگوی تلفنی با بورل با بیان اینکه ابتکارات مشترکی را در دستورکار با آژانس داریم، گفت: اگر آژانس با نگاه فنی و غیر سیاسی عمل کند، امکان دستیابی به چارچوبی برای حل و فصل موضوع وجود دارد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۸ - ۰۱ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 February 20
کد خبر: ۱۷۳۷۶۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و جوزپ بورل، مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا یکشنبه شب ۳۰ بهمن ماه تلفنی گفت‌وگو کردند.

 

در این گفت‌وگو امیرعبداللهیان ضمن اشاره به حضور میلیونی و باشکوه مردم ایران در سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران، از رویکرد برخی کشورهای اروپایی در حمایت از گروه‌های حامی تروریسم به شدت انتقاد کرد.

 

وزیر امور خارجه کشورمان درخصوص سیاست تکراری و منسوخ اعمال تحریم گفت: رفتار ماه‌های اخیر اتحادیه اروپا، ادامه سیاست ناکارآمد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکاست که بیش از پیش تداوم استاندارهای دوگانه و غیر واقع بینانه توأم با استفاده ابزاری از مفاهیم حقوق بشری را اثبات می‌کند.

 

امیرعبداللهیان همچنین بار دیگر بر ضرورت پایان جنگ در اوکراین تأکید کرد و افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره بر ضرورت آتش بس و پیگیری راهکارهای دیپلماتیک برای حل مناقشه اوکراین تاکید داشته است.

 

وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: از منظر جمهوری اسلامی ایران احترام به تمامیت ارضی کشورها ضامن بقای صلح پایدار از جمله در اوکراین است و ما با هدف پیشبرد آتش بس و دستیابی به صلح از هیچ کوششی دریغ نکرده‌ایم.

 

وزیر امور خارجه کشورمان در خصوص تعاملات بین جمهوری اسلامی ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در خصوص موضوعات پادمانی هم اظهار داشت: در حال برنامه ریزی برای سفر (مدیرکل) آژانس به تهران هستیم و ابتکارات مشترکی را در دستورکار داریم.

 

امیرعبداللهیان افزود: اگر آژانس با نگاه فنی و غیر سیاسی عمل کند، امکان دستیابی به چارچوبی برای حل و فصل موضوع وجود دارد.

 

جوزپ بورل مسؤول ‌سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در این گفت‌وگوی تلفنی ضمن اشاره به مواضع حمایتی اروپا در قبال اوکراین، نسبت به برقراری آتش بس در هفته‌ها یا حتی ماه‌های آتی ابراز بدبینی کرد.

 

نماینده عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ادامه با ابراز امیدواری نسبت به پیشرفت‌های به عمل آمده در مسیر همکاری جمهوری اسلامی ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، بر ضرورت تداوم گفت‌وگوها به منظور پیشبرد موضوعات در دستورکار تأکید کرد.

 

طرفین در این گفت‌وگوی تلفنی در خصوص روابط ایران و اتحادیه اروپا، توافق برای رفع تحریم‌ها، همکاری ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و تحولات اوکراین بحث و تبادل نظر کردند./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار